tiistai 13. helmikuuta 2018

★ Puolialastomat kuvat somessa, hot or not?

Ei ole kovin tavaton näky bongata ihmisten instagramista tai snapchatista kuvia joissa poseerataan alusvaatteilla, tai jos edes niilläkään. Kuvat herättävät yleensä ihmisissä kiinnostusta ja positiivisia, tai negatiivisia reaktioita. Itse on juurikaan harrastele tälläisiä vähissä vaatteissa kuvaamista, toki viime kesänä poseerasin Eevan kuvauksissa ilman paitaa - nahkatakilla ja niittirintsikoilla. Ja kävelin vielä tällä asulla Helsingin vilkkailla kaduilla, hehe! Ja olen suunnittellut uudet kuvaukset ensi kesäksi, missä en tule käyttämään ainakaan yhtään sen enempää kangasta päälläni. Kyse ei ole mistään alastonkuvista, vaan rock - henkisistä kuvista, missä mennään hyvin badass meiningillä. Eli turha innostua, että pääsette näkemään paljasta pintaa, HAH!




Kuitenkin, vähä pukeiset kuvat somessa voidaan mun mielestä jakaa kahteen osaan. Esimerkiksi yksi malli (ja hän teki työtään, vieläpä hyvin tekikin!) poseeraasi muutamissa kuvissa ilman paitaa, mutta kun kuvissa oli hyvä sanoma, tausta ja idea, ei kuvista huokonut mitään porno meininkiä, vaan kuvat olivat sensuelliset, kauniit ja päheet. Lisäksi sumennukset ja rekvisiitat tekivät kuvasta "hyväksyttävämmän".

Fitness puolella tuntuu olevan ihan fine kuvattavan joka kuvakulmasta, mitenkäpäin vain. Toki kun astelee pelkissä bikiineissä monien tuhansien silmäparien eteen, alusvaatekuva somessa ei tarjoa juuri sen enempää paljasta pintaa.

Mun mielestä alastonkuvat, tai alusvaate kuvat on siitä hienoja, että ne kertoo vapaudesta. Meillä on vapaus esitellä itsemme juuri niin kuin haluamme, eikä meidän tarvi häpeillen piilottaa itseämme. Valitettavan usein kuvat ovat pinnan kiillotusta. Harvoissa vähäpukeisissa kuvissa näkyy mustelmilla olevia sääriä, raskausarpia, selluliittiä tai roikkuva nahkaa. Me kaikki emme mahdu samaan muottiin. Some luo vääriä illuusioita.

Kysyin kyllä itseltäni muutaman kerran "miksi", kun löysin 16 vuotiaan tytön instagram tilin, missä lähes kaikki kuvat oli otettu alusvaatteilla. Viettelevissä asennoissa, mitään häpeilemättä. Ensinnäkin, minun mielestäni todella nuori (kukkahattutäti tässä terve) ja on surullista, että jos ihmisellä ei ole mitään muuta esiteltävää kuin paljas iho.

Tästä juuri päästäänkin aasinsillan kautta asian ytimeen. Yksi syy sille minkä takia en harrasta vähäpukseisia kuvia on se, että haluan ihmisten seuraavan minua somessa lähinnä sen takia, että minulla on ihan käypää asiaa ja toivon, että minulta löytyy paljon muutakin annettavaa kuin paljas pinta. Tissikuvia ei minulta ainakaan irtoa, kun en edes sellaisia omista :'D Tottakai varmasti jossain vaiheessa instagramiin ponnahtelee bikini kuvia, mutta katsotaan sitä sitten.

Vähäpukeisissa kuvissa ei ole minusta mitään väärää, jos ne ovat tehty vapaasta omasta tahdosta, töiden takia tai muuten vain nauttii itse kuvista. Jos kuvien tarkoitus on todistaa muille omaa arvoaan, kohottaa itsetuntoaan ja todistella omaa viehättävyyttä ja rakastettavuutta, miettisin uudestaan.




Kuten Sixx:A.M. laulaa Skin - kappaleessaan:

Let them find the real you
Buried deep within
Let them know with all you've got
That you are not your skin

~

'Cause they don't even know you
All they see is scars
They don't see the angel
Living in your heart

Hauskaa on välissä huomata, kuinka jotkut naisista parisuhteessa ollessaan esiintyvät kaikissa kuvissa hyvin arkisissa vaatteissa. Eron jälkeen profiilit täyttyy bikini kuvista: "Noniin kuumat kollit, olen täällä taas vapailla markkinoilla!"

Vaikka olenkin räväkkä persoona, en silti jaksa tuijotella pelkkää ihoa päivästä toiseen. Vaadin toiselta ihmiseltä älykkyyttä ja tunteita, en ihoa. Siksi en jaksa innostua aina innostua pinnallisista asioita. OKEI mä olen menossa pienissä bikiineissä lavalle ja haluan uudet kuvaukset, mutta molemmista löytyy pintaa syvempi totuus, jos vain malttaa etsiä ja katsoa.

Voit olla pinnallinen itsellesi, mutta et muille ♥

- Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti